Azonnali képtovábbításról van szó, mert amikor lenyomjuk a tanári kapcsolót, akkor a tanár gépében előállított VGA monitorjel összetevői a fémvezetőben terjedő elektronok sebességével jutnak el a diákok monitorába.

A VGA monitorjel összetevői az alábbiak: piros, zöld és kék (R, G, B) analóg video alapszínjelek, s a megjelenítést vezérlő vízszintes és függőleges (H és V) szinkronizáló impulzusok.

A hardveres képtovábbítás - ellentétben a számítógépes hálózatokon "átpumpált" szoftveres képtovábbítással - nem igényli, hogy a diákoknak gyors processzorral és nagy memóriával rendelkező gépei legyenek!

Ez azért van így, mert a monitorokra jutó VGA jel nincs is bevezetve a diákok gépébe! Ebből, s a rendszer kialakításából az is következik, hogy olyan esetben, amikor a termet csak egy előadásra, közös film(részlet) megnézésére, vagy pl. egy fizikai kísérlet megtekintésére használják, a számítógépeket nem is kell bekapcsolni, -- csak a monitorokat!

Azokban a tantermekben viszont, ahol nem gond a nagysebességű szoftveres képfeldolgozás, mert az alkalmazott (pl. CAD) szoftverekhez arra szükség van, ott a hardveres VGA jeltovábbítással elkerülhető, hogy a gyors gépek lelassuljanak, amikor a tanár egy kép kivetítését kezdeményezi.

Visszatérés