WINCHESTER SZELEKTOR

A DAXON Winchester Szelektor és két IDE rendszerű Winchester alkalmazásával számítógépünk – váltott üzemben – két különböző funkciójú PC-vé változtatható.

Amennyiben az időt, mint negyedik dimenziót tekintjük, tulajdonképpen két gépről beszélhetünk. A “két gép” felváltva működik. Felváltva, de nagyon biztonságosan, mert két önálló, s egymástól hardver szinten elválasztott rendszerbetöltő (azaz boot) winchestere van, amelyek mindegyike egy-egy operációs rendszert tárol, amelyek akár azonosak, akár különbözőek lehetnek, a felhasználás céljától függően.

A szóban forgó megoldás azon az ismert tényen alapul, hogy a gép működtető operációs rendszere és a programok, sőt az adatok is, azaz minden ami szoftver szinten meghatározza a felhasználó számítógépes munkáját, az mind a gépben lévő Winchesteren, s többnyire egy Winchesteren van tárolva.

A számítógépekbe egy második Winchester is beépíthető. Ez lehetővé teszi, hogy a merevlemezes tárolókapacitás megnőjön. Manapság azonban a Winchesterek kapacitása igen nagy, s áruk is egyre kedvezőbb; a bővítés helyett újat, s lényegesen nagyobb kapacitásút lehet vásárolni. Így nincs akadálya annak, hogy a második Winchester új funkciót kapjon, ha igény merül fel a számítógép megkettőzésére. DAXON Winchester átkapcsoló közbeiktatásával a második Winchester is rendszerbetöltő lehet, s máris sor kerülhet számítógépünk duplikált hasznosítására.

Az egyszerűség kedvéért fogadjuk el, hogy két gépről van szó, amelyeknek azonos a hardver-rendszere, de szoftvereik kisebb-nagyobb mértékben különbözők, vagy akár teljesen egyformák is lehetnek. megismételjük: a két gép felváltva használható.

A két gép között – éppúgy, mint két valódi gép között – egy kézenfekvő kapcsolat van, a Floppy meghajtóba helyezett mágneslemez. Amennyiben ez egy 120 MB kapacitású "A-Drive" lemez, akkor egyszerűbb a fájlok átmásolása.

A lehetséges alkalmazások palettáját az alábbi táblázat tartalmazza.

INTERNET GÉP,
vagy
PRIVÁT GÉP

DÉLELŐTT,
aztán
DÉLUTÁN…

HÁLÓZATI,
vagy
AZ ENYÉM!

TANÁR,
és
DIÁK

SZÜLŐ,
s
GYEREK

SAJÁT,
plusz egy
TARTALÉK !

Ez nem más, mint egy hardver tűzfal, amely megakadályozza, hogy a külvilágból Vírusok, vagy Mások (!) látogassanak be a PRIVÁT winchesterre...

Csak az egyik Winchester van kapcsolatban az Intrenettel, a PRIVÁT pedig csak Önnel!

 

Váltott műszakoknál, de pld. Orvosi rendelőkben is egy gépet használnak felváltva. Ilyenkor egy-egy saját – DAXON kulccsal védett –winchester nagyfokú önállóságot és biztonságot jelent a munkatársaknak.

Egyes számítógépek érthető okok miatt erősen függnek a központi szervertől.

Miért ne lehetne Önnek saját PC-s környezetet kialakítani egy hálózattól független második Winchesteren?

Oktatási intézményekben nem kell attól tartani, hogy a tanár adatai, ill. programjai, megsérülnek, ha azok egy DAXON kulccsal védett Winchesteren vannak. Távollétében diákjai csak a másik winchestert használhatják.

Sok családban jelent örömet a számítógép! De gondot is...

Jó, ha a gyereknek külön Winchestere, azaz "saját
gépe" van:
véletlenül
sem fertőzheti meg vírusokkal a mama leveleit, vagy a papa számításait!

Amikor elszáll az op. rendszer, vagy valamelyik program, akkor bizony jó egy tartalék Winchester a gépben a programok duplikátumával, s a mentésekkel… Önnek csak át kell kapcsolnia, s nyugodtan dolgozhat
tovább!


PC szelektorok

TANÁR ÚR KÉREM!  (levél)
DAXON Elektronikai Kft. H-1118 Budapest, Ménesi út 19.
Telefon: (+361) 361-3366, (+3630) 921-7820 Fax: (+361)466 -5095
daxon@daxon.info